Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Oυσιες και.... "Οινοπνεύματα"


του Ορέστη Νταγιάντα


Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά Αθηναϊκά στέκια και από πολλούς θεωρείται ως το σήμα κατατεθέν της περιοχής του Ψυρρή.
Το μαγαζί Οινοπνεύματα είναι μια από τις πιο διαδεδομένες alternative επιλογές ενώ σταδιακά μετατρέπεται σε standard. Δημοφιλής προορισμός για ηλικίες από 15-25 και γενικά για όσους ασπάζονται μια πιο underground κουλτούρα.


Η ονομασία αυτή είναι ταυτόσημη της...αγίας δυάδας "Ρακόμελο-Ναργιλές" μιας που αποτελούν ιερή τελετουργία για κάθε θαμώνα του μαγαζιού που θέλει να λέγεται σωστός πελάτης.
Τα ρακο-οινομελα, ως γνωστόν,είναι must όχι μόνο για κάνει κανείς κεφάλι,αλλά και για να "ζεστάνει" τον εσωτερικό του κόσμο. Για αυτό ακριβώς τα Οινοπνέυματα είναι ιδανικά για τα κρύα χειμωνιάτικα night-outs, όπου προσφέρουν μια..."γλυκιά θαλπωρή" σε κάθε παρέα που δοκιμάζει απανωτές γύρες από αυτά τα...ελιξήρια που στάζουν μέλι.
Ο ναργιλές κατέχει την τιμητική του με το μαγαζί να προσφέρει μια τεράστια πληθώρα επιλογών όσον αφορά τις γεύσεις καλύπτοντας έτσι μια ευρεία γκάμα γούστων και προτιμήσεων. Τραβήξτε λοιπόν μια.."τζούρα" και αφεθείτε στις ...ευεργετικές.. ιδιότητες της εν λόγω μόδας που καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο χώρο στις επιλογές μας.
Ο χώρος διακρίνεται για την retro αισθητική του με έντονη την παρουσία του ξύλου και ντεκόρ που παραπέμπει σε Αθήνα παλιότερων δεκαετιών. Σε συνδυασμό με μια μίξη αρωμάτων από τους ναργιλέδες στην ατμόσφαιρα, γίνεται με περίτεχνο τρόπο ένα ελληνοτουρκικό θα λέγαμε πάντρεμα.
Η πελατεία είναι κυρίως μαθητές και φοιτητές με πιο alternative αντιλήψεις και πιο "αναρχικό" πνεύμα, με αποτέλεσμα ανά διαστήματα να έχουμε έντονη την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κάποιο εξαρχιώτικο στέκι. Μα πάνω απ' όλα, υπάρχει έντονη παρεϊστικη διάθεση και όρεξη για χαβαλέ.
Μοναδικά αρνητικά αποτελούν το ομολογουμένως περιορισμένο μενού το οποίο δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε όσους επιθυμούν κάτι διαφορετικό από αυτά που προαναφέρθηκαν καθώς και οι ανησυχητικά πολλές φήμες περί ακαταλληλότητας του κτιρίου σε περίπτωση σεισμού.
Το μαγαζί βρίσκεται στην συνήθη ύποπτη οδό Μιαούλη όπου και περιτριγυρίζεται από πάμπολλα μέρη ανάλογου ύφους και ενδιαφέροντος με τους ναργιλέδες να κάνουν παρέλαση και τα κτίρια κυριολεκτικά να ξεχειλίζουν από κόσμο. Η πρόσβαση είναι πανεύκολη,με μόλις 5' λεπτά περπάτημα από τη στάση Μοναστηράκι την οποία εξυπηρετούν η γραμμή μετρό 3 και ο ηλεκτρικός.
Σε γενικές γραμμές, τα Οινοπνεύματα αποτελούν κατηγορία από μόνα τους και προσφέρουν μια underground διάθεση που διακρίνεται από απλότητα και είναι απαλλαγμένη από τα δήθεν άλλων πιο χαϊκλασσάτων προορισμών. Εφοδιαστείτε λοιπόν με όρεξη,πάρτε την παρέα σας και ετοιμαστείτε για... "οινο-πνευματώδεις" καταστάσεις.














Οινοπνεύματα
Μιαούλη 21, Ψυρρή
Τηλ: 210-3239370

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

λογικες τιμες και πολυ νεολαια μουσικη εχει λαικα (ευτυχως οχι Παντελιδη ,Παολα κτλ) αυτο που με χαλασε λιγο ειναι τα αβολα καθισματα αα και θα μπορουσαν να περιποιηθουν λιγο τον χωρο με ενα πιο ανατολικο κλιμα για να ξεχωριζουν

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας: