Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ (Μέρος 3ο)


της Άντζυ Αντωνίου

Το 3ο μέρος των έξυπνων λύσεων είναι εδω για να σας λύσει τα χέρια...


• ΞΥΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΑ

Για να μην φουσκώσουν από το πλύσιμο και καταστραφούν γρήγορα τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας σας, πριν τα χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, περάστε τα με ένα βουρτσάκι βουτηγμένο σε λίγο λάδι. Σκουπίστε τα απαλά με χαρτί κουζίνας και αφήστε τα έτσι για 24 ώρες. Κάθε φορά που το ξύλο σάς φαίνεται στεγνό, επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία.

• ΞΥΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Μην βάζετε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας σας ( κουτάλες μπολ, γουδιά, σανίδες για το κόψιμο κλπ.). Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν το ξύλο να "σκάσει " πολύ πιο γρήγορα.

• ΤΕΝΤΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΡΥΠΑ

Αν έχει τρυπήσει το τεντόπανο καλύψτε την τρύπα ράβοντας πάνω της ένα κομμάτι από το ίδιο τεντόπανο (αν είστε προνοητικοί και έχετε κρατήσει) ή ένα κομμάτι καραβόπανο, το οποίο θα έχετε κόψει στρογγυλό, λίγο μεγαλύτερο από την τρύπα για να μπορεί να στερεωθεί καλύτερα.

• ΤΕΝΤΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ

Σε περίπτωση που η τέντα έχει ξηλωθεί, διορθώστε τη ζημιά ράβοντας το προβληματικό σημείο με μια σακοράφα, στην οποία θα έχετε περάσει κερένιο σπάγκο.

• ΤΕΝΤΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

Αν το τεντόπανό σας έχει χάσει σε κάποια σημεία την αδιάβροχη επίστρωσή του, η ζημιά θα αποκατασταθεί αν περάσετε τα σημεία αυτά με ένα διαφανές υλικό υγρής σιλικόνης, που θα βρείτε σε μορφή σπρέι ή βαφής στα χρωματοπωλεία.

• ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Στο σπίτι σας αποφύγετε τον κεντρικό φωτισμό και δημιουργήστε ατμόσφαιρα με φωτιστικά δαπέδου και επιτραπέζια, ακόμη και με φωτάκια - γιρλάντες ή φαναράκια.

• ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αν έχετε παράθυρο στην κουζίνα σας τοποθετήστε μία ζαρντινιέρα στο περβάζι του. Φυτέψτε βασιλικό, μαϊντανό, άνηθο, δενδρολίβανο, όποια αρωματικά βότανα σας αρέσουν και θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας.

• ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ

Στην ζαρντινιέρα μην φυτέψετε φυτά στο ίδιο ύψος. Προσπαθήστε να κρατήσετε κάποια ισορροπία, βάζοντας στις άκρες της ζαρντινιέρας χαμηλά κρεμαστά φυτά και στο κέντρο της πιο φουντωτά, ψηλά φυτά.

• ΜΠΑΝΙΟ

Στο μπάνιο σας χρησιμοποιείστε ποτ πουρί από ξερά λουλούδια, και νερό με περγαμόντο που φρεσκάρει και τονώνει.

• ΚΕΡΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Καθαρίστε την ατμόσφαιρα του σπιτιού από τις άσχημες μυρωδιές και τον καπνό, αγοράζοντας αρωματικά κεριά με μυρωδιές που γαληνεύουν, όπως το άρωμα πορτοκαλιού, το γιασεμί, η λεβάντα.

0 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας: