Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ; ΑΓΟΡΑΖΕΙ 100 ΝΕΑ «ΑΟΡΑΤΑ» ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F-35, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…


Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με κίνδυνο η ανατροπή των στρατιωτικών ισορροπιών να γίνει μη αναστρέψιμη.
Εκατό «αόρατα» στα ραντάρ μαχητικά αεροπλάνα τελευταίας τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, με συνολικό κόστος 16 δισ. δολάρια.
Τα πρώτα δυο, μάλιστα, θα τα έχει στη διάθεσή της μέχρι το 2015. Την ίδια ώρα η Ελλάδα έχει δυσκολίες ακόμη και να προμηθευτεί τα απαραίτητα ανταλλακτικά για τις ένοπλες δυνάμεις της. Η γείτονα χώρα έχει εξαγγείλει ένα κολοσσιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 35 δισ. δολάρια μέχρι το 2020. Εχει ήδη αγοράσει αποβατικές γέφυρες, τεθωρακισμένα νέας τεχνολογίας, ναυπηγεί πολεμικά πλοία και ετοιμάζεται να στείλει στο διάστημα τον πρώτο της κατασκοπευτικό δορυφόρο που θα «χτενίζει» καθημερινά μια έκταση που εκτίνεται από την Ελλάδα μέχρι τον Καύκασο.
Μοχλός ανάπτυξης η πολεμική βιομηχανία
Παράλληλα η πολεμική της βιομηχανία αναπτύσσεται με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς. Όπως έχει ανακοινώσει ο Ταγίπ Ερντογάν στόχος είναι σε λίγα χρόνια να καλύπτει το 100% των εξοπλιστικών αναγκών της Τουρκίας. Ήδη βρίσκεται σε ανάπτυξη το πρώτο αμιγώς τουρκικό μαχητικό αεροπλάνο νέας τεχνολογίας. Παράλληλα η Τουρκία θα συμμετέχει στην παραγωγή του F35.
Την ώρα που η Τουρκία...

0 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας: