Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας καταστροφή για την ΕΕ»

Το ευρώ δεν θα έχει άλλη περεταίρω ζωή αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, υποστήριξε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος διευκρίνισε ότι η καταστροφή της Ελλάδας ξεκίνησε από τη στιγμή που οι εταίροι μας αποφάσισαν να μας χορηγήσουν υψηλότοκα δάνεια στο ξεκίνημα μόλις της κρίσης.

Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», εξηγεί ότι τα υψηλότοκα δάνεια εμποδίζουν την Ελλάδα να ανακάμψει και προβλέπει ότι στο ίδιο αδιέξοδο θα βρεθεί και η Ιταλία, στην περίπτωση που της «ράψουνε» το ίδιο «στενό κοστούμι».
«Η Ελλάδα είναι μια άρρωστη κατάσταση που έχει υποστεί «λανθασμένους» χειρισμούς από τις ευρωπαϊκές αρχές και θα συνεχίσει να αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μεγαλοεπενδυτής.
Σε ότι αφορά τα λεγόμενα κάποιον πως η χώρα οδηγείται σε άτακτη χρεοκοπία, διευκρίνισε ότι αυτό το ενδεχόμενο θα έφερνε τους πολίτες της Ιταλίας και της Ισπανίας στα ταμεία των τραπεζών και κατόπιν θα κατέστρεφε όλη την Ευρώπη. Εκτιμά ωστόσο ότι η Ευρώπη θα διασώσει την Ελλάδα για μια ακόμη φορά.
Τέλος ο Τζον Σόρος δεν δίστασε να ασκήσει δριμύτατη κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι οδηγεί την Ευρώπη στο λάθος δρόμο. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, οι χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση θα πρέπει να αναζωογονούνται με ενέσεις ανάπτυξης, αντί να ωθούνται μόνο σε λήψη μέτρων λιτότητας.

0 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας: