Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ (Μέρος 5ο)


της Άντζυ Αντωνίου

Το 5ο μέρος της σειράς "Έξυπνες Λύσεις"


• ΚΑΔΕΝΕΣ

Οι καδένες σας έχουν κόμπους; Ρίξτε μερικές σταγόνες από ένα απλό λάδι κουζίνας πάνω στον κόμπο και μετά τρίψτε τον απαλά.

• ΓΥΑΛΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΗ

Οταν δυσκολεύεστε να ανοίξετε μια γυάλα, γλιστρήστε ένα κατσαβίδι κάτω από το καπάκι και γυρίστε το αργά ώσπου να ακούσετε να παίρνει αέρα η γυάλα...Η γυάλα θα ανοίξει χωρίς προσπάθεια..

• ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Αν είστε καπνιστές και θέλετε να γλιτώσετε από τη δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου που επικρατεί στο σπίτι, αντιμετωπίστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αναμμένα κεριά. Η ζεστή φλόγα ενός κεριού, εκτός του ότι δημιουργεί υπέροχη ατμόσφαιρα, έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει τη δυσάρεστη οσμή του τσιγάρου από τους διάφορους χώρους του σπιτιού.

• ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΕΣ

Αν τα έπιπλα σας έχουν γρατσουνιές μην πανικοβάλλεστε. Αγοράστε τις ειδικές αλοιφές που κυκλοφορούν στην αγορά και καμουφλάρετε αποτελεσματικά όλες τις γρατσουνιές στις ξύλινες επιφάνειες.

• ΣΤΟΚΟΣ

Έχει ξεκολλήσει ο καπλαμάς; έχει το πανάκριβο ξύλινο τραπέζι σας βαθιά γδαρσίματα; Τη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις θα σας τη δώσει ο στόκος για τα ξύλα. Προτού όμως ξεκινήσετε, πρέπει να τρίψετε ελαφρά σε γυαλόχαρτο το ξύλο στο προβληματικό σημείο. Κατόπιν θα το καθαρίσετε από τις σκόνες και στη συνέχεια θα απλώσετε το στόκο με μια σπάτουλα. Όταν ο στόκος σκληρύνει, πρέπει να λειάνετε την επιφάνειά του πάλι με γυαλόχαρτο.

• ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΗΠΟΥ

Ανακαλύψτε στα παλιατζίδικα διάφορα ευτελή και κακοπαθημένα μεταλλικά αντικείμενα και βάψτε τα σε χαρούμενα χρώματα. Θ' αποκτήσετε πολύ όμορφα διακοσμητικά για τον κήπο σας, με ελάχιστα έξοδα.

• ΣΚΟΥΡΙΑ

Για να μην σκουριάσουν τα μεταλλικά εργαλεία του κήπου πριν τα αποθηκεύσετε για το χειμώνα αλείψτε τα με λίγο λάδι.

• ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΙΣΜΑ

Τα φυτά σας θα ζήσουν δύο εβδομάδες χωρίς πότισμα, αν γεμίσετε την μπανιέρα με βρεγμένες εφημερίδες και τα τοποθετήσετε πάνω τους, αφού πρώτα τα ποτίσετε καλά. Στη συνέχεια, τα ψεκάζετε με νερό και τα σκεπάζετε με νάιλον σακούλες προσέχοντας όμως να μην ακουμπούν στα φύλλα

• ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΓΓΑΡΟΙ

Γλιτώστε από τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια που τρώνε τα φυτά, σκορπίζοντας γύρω από τις ρίζες τους ένα παχύ στρώμα στάχτης ή χοντρής άμμου, στο οποίο δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν.

• ΜΥΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Σώστε τα λουλούδια σας από τους μικρούς πράσινους ή μαύρους μύκητες, ψεκάζοντάς τα με ένα ελαφρύ διάλυμα από νερό και υγρό απορρυπαντικό. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και ξεπλύνετέ τα καλά.

• ΒΑΛΙΤΣΑ

Οταν ταξιδεύετε δέστε στη βαλίτσα σας μια κορδέλα σε ζωηρό χρώμα ή κολλήστε της ένα περίεργο αυτοκόλλητο, ώστε να την ξεχωρίζετε εύκολα.

0 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας: