Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Απλά καθημερινά tips για Υγεία και Ευεξία…


Αποτοξινωθείτε με τρόπο φυσικό και υγιεινό !!!


1. Ξεκινήστε την δίαιτα των 50 χιλιομέτρων!
Ακούγεται πολύ εξωπραγματικό αλλά συνάμα και πολύ λογικό! Όλα τα γεύματα και τα συστατικά τους που καταναλώνουμε, δεν θα πρέπει να έχουν παραχθεί σε ακτίνα μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων! Οι λόγοι; Αυτονόητοι!  Προκειμένου να συντηρηθεί ένα προϊόν, θα στερηθεί ποιότητας!

2. Αλλάζουμε συχνά το λάδι που καίμε και προσπαθούμε να είναι αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

3. Γιόγκα/ Πιλάτες
Μπορεί το προσδόκιμο ζωής στην Ινδία να παραμένει στα πιο χαμηλά παγκόσμια επίπεδα,  παρόλα αυτά η φιλοσοφία τους σε θέματα ευεξίας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Δεν είστε οπαδός της Ανατολικής κουλτούρας; Κανένα πρόβλημα! Το πιλάτες, η γιόγκα της Δύσης ήρθε στην ζωής μας τα τελευταία είκοσι χρόνια, για να αφυπνίσει την εσωτερική μας δύναμη και να ισιώσει τα ταλαιπωρημένα μας κορμιά.

4. Φρούτα και Λαχανικά
Τώρα θα μου πείτε, τι κακό έχει ένα σουβλάκι, πρέπει δηλαδή να τρώμε όλα τα χωρίς ουσία και γεύση, προϊόντα της μητέρας φύσης; Αυτό που σας προτείνουμε είναι να τα προμηθεύεστε από

5. Μικρά και συχνά γεύματα
Όπως συνιστούν ΠΑΝΤΑ οι διαιτολόγοι και δικαίως επιμένουν διαβητολόγοι  και γαστρεντερολόγοι. Με αυτό τον τρόπο, ρυθμίζονται καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αλλά και ο μεταβολισμός.

6. Τρώτε ποικιλία τροφίμων
Με αυτό δεν εννοούμε βέβαια ποικιλία κακών τροφών . Εξάλλου, δεν υπάρχουν «καλά» ή «κακά» τρόφιμα, μόνο καλή ή κακή διατροφή. Μη νιώθετε ενοχές για τα τρόφιμα που σας αρέσουν αλλά καταναλώστε τα με μέτρο και επιλέξτε άλλα τρόφιμα που θα σας παρέχουν την ισορροπία και την ποικιλία που απαιτούνται για καλή υγεία. (EUFIC).

7. Υγρά
Να αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά και τα τυποιημένα γεύματα. Οι ειδικοί συνιστούν 8 ποτήρια νερό την ημέρα, αυτό είναι βέβαια σχετικό δεδομένου θερμοκρασίας/υγρασίας και σωματικής αντοχής. Πείτε όσα υγρά νιώθετε πως θα σας κρατήσουν ενυδατωμένους.


8. Περπάτημα
Όποιος έχει διασχίσει το Φαράγγι της Σαμαριάς θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται.. Δεν το έχετε περάσει; Είστε τυχεροί στην ατυχία σας, γιατί με λιγότερο πόνο και κόπο θα διατηρηθείτε σε φόρμα ! Σας προτείνουμε το window shopping, μιας και το ταμείο.. είναι μείον…

9. Ύπνος
Τώρα εδώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις γιατί το πιο πιθανό στον σύγχρονο Έλληνα εργαζόμενο/άνεργο δεν είναι η έλλειψη ύπνου αλλά οι άστατες ώρες του. Έρευνες αποδεικνύουν ότι ζουν λιγότερο όσα  νυχτοπούλια ‘’χάνουν’’ τον ύπνο τους 1:00-3:00 τα ξημερώματα.


Τέλος αφήσαμε το πιο σημαντικό που πρέπει να προϋποθέτουν τα παραπάνω tips..

10. Όλα με μέτρο ή αλλιώς… παν μέτρον άριστον !




Από το pharmacy-online.gr




0 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας: