Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ … ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ !!!


της Μένιας Χαιρετάκη


Βαρεθήκατε όλες αυτές τις μέρες τα κρεατικά;
Νιώθετε πως έχετε ανάγκη από μια γερή αποτοξίνωση του οργανισμού από τα λίπη των εορτών;
Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή αντι-εορταστική, έτσι, για να ελαφρύνουμε λίγο!
Απολαύστε την!  
                                                                                   





Υλικά:

15-20 μεγάλου μεγέθους γαρίδες
1 ποτήρι κρασί ροζέ
2-3 ντομάτες τριμμένες                               
1 κουταλάκι γλυκού ντοματοπελτέ
1 πακέτο μακαρόνια n.7
1 ποτήρι νερό
Αλάτι, πιπέρι






Προετοιμασία: (για τις γαρίδες)

Κόβουμε τα κεφάλια και αφαιρούμε το έντερο από την πλάτη κάθε γαρίδας. Αν δεν αφαιρεθεί το έντερο αφήνει υπολλείματα άμμου στην μακαρονάδα μας!
Δεν πειράζουμε τίποτε άλλο από τις γαρίδες μας. Τις αφήνουμε με το υπόλοιπο κέλυφος ώστε να μην διαλυθούν και παράλληλα να δώσουν ένα άρωμα θάλασσας!

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια και χωρίς να τα ζεματίσουμε, τα αφήνουμε στην άκρη να περιμένουν το … ταίρι τους!

Σοτάρουμε τις γαρίδες για λίγη ώρα μέχρι όλες να αλλάξουν χρώμα και στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί μας. Αφού αφήσουμε να εξατμιστεί το κρασί με ανοιχτό το καπάκι, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες με τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. 
Ρίχνουμε το νερό μέχρι να σκεπαστούν και περιμένουμε έως ότου βράσουν.

Χωρίς να έχουμε αφήσει όλο το ζουμί να εξατμιστεί, ρίχνουμε τα μακαρόνια μας μέσα και αυτά αναλαμβάνουν να απορροφήσουν το περιττό νερό, δίνοντας έτσι έξτρα γεύση στην μακαρονάδα.




Καλή όρεξη… !!!!

0 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας: