Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι μαθητές τα «έχωσαν» στη Άννα

by Paraskhnio.gr

Όπως έστρωσες έτσι και θα κοιμηθείς... λέει ο ελληνικός λαός και αυτό φαίνεται να αποδεικνύεται ακράδαντα στην περίπτωση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία...
έκανε το λάθος και παρευρέθηκε σε μία εκδήλωση-ημερίδα για το ασφαλές Διαδίκτυο, στην οποία δέχτηκε τις επικριτικές ερωτήσεις πολλών μαθητών...
 
Όλα ξεκίνησαν όταν ο γραμματέας του υπουργείου κάλεσε την κ. Διαμαντοπούλου στο βήμα: τότε μαθητές του Λυκείου Πετρούπολης που συμμετείχαν στην ημερίδα «βομβάρδισαν» την υπουργό με ερωτήσεις σε επιτακτικό τύπο όπως: «Κυρία υπουργέ, το παιδί σας πήγε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο σχολείο;», «Του χρόνου θα έχουμε βιβλία;» «Θα κάνετε συσσίτια στα σχολεία;».

Η ίδια απάντησε λέγοντας: «Κρύβεστε πίσω από μια ομάδα για να επιτεθείτε σε έναν άνθρωπο» και πρόσθεσε πως «ο διάλογος πρέπει να γίνεται ένας προς έναν».
Η υπουργός Παιδείας απευθυνόμενη στους μαθητές ότι «δεν είναι σωστός ο τρόπος έκφρασης των θεμάτων που βάλετε» και όσον αφορά στο θέμα της έλλειψης βιβλίων σημείωσε ότι έχει ήδη ζητήσει συγνώμη αν και πρόκειται «για ένα θέμα για το οποίο δεν ευθύνομαι».

Και η συζήτηση για το θέμα διακόπηκε... όταν η κυρία Διαμαντοπούλου ανέφερε όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκτυπωθούν άμεσα τα σχολικά βιβλία.

Λίγο πριν αποχωρήσει από το βήμα η υπουργός Παιδείας κάλεσε όποιον μαθητή θέλει να την επισκεφθεί στο γραφείο της για να συζητήσουν τα προβλήματα που έχει διαπιστώσει στη σχολική του καθημερινότητα.

0 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας: