Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

«Δε μας συμφέρει η χρεοκοπία της Ελλάδας»

by Paraskhnio.gr

Συμπληρώθηκαν χθες είκοσι χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ που αποτέλεσε τον πρώτο «λίθο» για τη δημιουργία του ευρώ και ο τότε Ευρωπαίος Επίτροπος Ζακ Ντελόρ άδραξε την ευκαιρία να σχολιάσει τις παρούσες εξελίξεις.

Στην επετειακή συνάντηση που είχε με τον νυν πρόεδρο Ζοζέ Μπαρόσο σχολίασε αρνητικά την αντίσταση και την έλλειψη πνεύματος συνεργασίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα και επισήμανε ότι το κόστος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο διάσωσης της Ελλάδας.
Πρόσθεσε ακόμη ότι το ζήτημα σήμερα είναι αποκατάσταση της οικονομικής κατάστασης των χωρών της ΕΕ διατηρώντας παράλληλα την οικονομική ανάπτυξη και προστατεύοντας το περιβάλλον «διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την μητέρα γη». «Σε αυτά τα προβλήματα, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν προσπάθειες να συνεργάζονται περισσότερο και να ακούνε περισσότερο την Επιτροπή».
Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο έστειλε μήνυμα στην Αθήνα καλώντας τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν.
«Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και η συνεργασία επιβάλλεται για το καλύτερο μέλλον στην Ένωσή μας και στην ευρωζώνη»
Για την ιστορία η συνθήκη του Μάαστριχτ θέσπισε τα κριτήρια που πρέπει να σέβονται τα μέλη της ΕΕ προκειμένου να ενταχθούν στο ευρώ.
Τουτέστιν, το χρέος δεν πρέπει να υπερβαίνει το  60% και τα ελλείμματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 3% του ΑΕΠ…

0 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας: