Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Balux Cafe, The House Project Για..."σπιτικές" καταστάσεις

Τι να πρωτοπούμε και τι να πρωτοαναλύσουμε για αυτό τον κολοσσό πολλών τετραγωνικών που εκτείνεται επί της Ποσειδώνος...
Το Balux
αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα night out όχι μόνο για τα νότια προάστια,αλλα και για ολόκληρη την πρωτεύουσα. Στο άκουσμα του έρχονται στο μυαλό εικόνες με έντονο το "στίγμα" της Γλυφάδας και του "δόγματος" της παραλιακής,αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...



Κύριο θέμα του μαγαζιού όπως εξάλλου μαρτυράει και ο τίτλος είναι το οικειότερο για τον καθένα από εμάς μέρος...Home Sweet Home.Αφράτοι καναπέδες σαλονιού,βιβλιοθήκες,υπολογιστές,ημίδιπλα κρεββατια,μαξιλαρια παρομοια με τα γνωστα πουφ,dining tables με φινετσα,μπαρ πολλων μεγατονων και ενα ολοκληρο playroom με πληθωρα ηλεκτρονικών και επιτραπέζιων παιχνιδιών καθώς και παρουσία μπιλιάρδου, συνδυάζουν θα λέγαμε αιρετικά τη house αισθητική με το στυλ ενος cafe-bar.
Μεγάλο ατού ο χωρισμός τυπικά ή άτυπα σε διάφορους χώρους καθένας από τους οποίους ανταποκρίνεται και στην αισθητικη ενος διαφορετικού δωματίου ενός σπιτιού.Το living room είναι ιδανική επιλογή όταν υπάρχει παρεϊστικη διάθεση ενώ το playroom δεν αφήνει ποτέ μια παρέα να βαρεθεί.


Για όσους θεωρούν το ιντερνετ ως είδος πρώτης ανάγκης,θα ικανοποιήσουν τη διψα τους για δικτύωση σε ένα απο τα παμπολλα pc στο computer room.







Εαν τώρα επισκέπτεστε το Balux με το έτερόν σας ήμισυ,το Bedroom παρέχει απλόχερα την ανάλογη cozy ατμόσφαιρα.Ξαπλώστε αναπαυτικά σε ένα απ'τα δεκάδες κρεββάτια και νοιώστε κυριολεκτικά σαν στο σπίτι σας.Η έξοδος για φαγητό καλύπτεται πλήρως χάρης στο ειδικά διαμορφωμένο dining room και τις ενδιαφέρουσες,αν και κλασσικές,επιλογές στο μενού.Τέλος,για τους αμετανόητους οπαδούς του "πάμε για ποτάκι" δε θα μπορούσε να λείπει ένα Bar ικανών διαστάσεων ακριβώς στο κέντρο της δράσης.








Οι ηλικίες κυμαίνονται από teenagers και young adu
lts μέχρι και τα τρίτα -άντα.Όπως σε κάθε cafe μεγάλου βεληνεκούς,έτσι κι εδώ επικρατεί κοσμική ατμόσφαιρα, το dress code είναι σε αρκετά ανεβασμένα επίπεδα και οι μουσικές επιλογές είναι καθαρά mainstream.Οπωσδήποτε θα πέσετε πάνω στα γνωστά είδη των jeune premier και των επίδοξων teen divas τα οποια..."ευδοκιμουν" στις γύρω περιοχές.Γενικά,ένα trendy άρωμα πλανάται στην ατμόσφαιρα.
Το μενού ακολουθεί λίγο πολύ τα πρώτυπα της τυπικής καφετέριας με ιδαίτερο βάρος στα cocktails τα οποία καλύπτουνε ευρεία γκάμα επιλογών.Η απόλαυση του αγαπημένου σας ποτού ή ακόμα καλύτερα η δοκιμή ενός νέου επιβάλλονται στη "σχολή Balux".Αποφύγετε τα διάφορα fruit punches τα οποια οχι μονο ειναι πανάκριβα,αλλά θυμίζουν φρουτόκρεμα (αν μπορεις και διαβαζεις αυτο το κειμενο σημαινει οτι εχεις περασει την ηλικια αυτης της λιχουδιας...).

Κυριότερο αρνητικό οι αρκετά τσιμπημένες για τα δεδομένα της κρίσης τιμές οι οποίες παραμένουν εδώ και χρόνια πάνω-κάτω αμετάβλητες.Ένα πιο ενισχυμένο σε σχέση με της τυπικής εξόδου πορτοφόλι λοιπόν θα ήταν καλό να υπάρχει πάνω μας.
H πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη μιας που το τραμ εξυπηρετεί την περιοχη (στάση Κολυμβητήριο) ενώ πολλές λεωφορειακές γραμμές λειτουργούν επί της παραλιακής.Για τους οδηγούς,υπάρχει πάρκινγκ εντός του συγκροτήματος του Αστέρα Γλυφάδας στο οποίο ανήκει το μαγαζί.
Σε γενικές γραμμές,το Balux ξεπερνά τα όρια μιας συνηθισμένης επιλογής για καφέ και προσφέρει μια πιο κοσμικη και εκλεπτυσμενη διάθεση.Για αυτό εξάλλου κάθε νέος που ασπάζεται τη mainstream κουλτούρα οφείλει να το επισκεφτεί τουλάχιστον μια φορά.
Μια εμπειρία..."από σπίτι"




Balux Cafe,The House Project
Λεωφόρος Ποσειδώνος 58,Συγκρότημα Αστέρα Γλυφάδας
Τηλέφωνο : 210 8941620 και 210 8941189
e-mail : diogenis@diogenis.com

Του Ορέστη Νταγιάντα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

απίστευτο το balux cafe στη γλυφάδα και το house project αλλα και το seaside. κλείνω μέσω του athensreserve.gr καλώντας στο 2118503680 τραπέζι για φαγητό ή ποτό! γενικά η εξυπηρετιση και η διασκέδαση είναι οτι το καλύτερο!

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας: