Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ντέρμπι…«Ευρωπαϊκών διαστάσεων»



 του Bill Kon

Εννέα μήνες μετά, το ντέρμπι στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αν και χωρίς πολλά γκολ προσέφερε άφθονο θέαμα στους φιλάθλους. Στο 1-1 έμεινε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο Ελληνικό El Clásico.
Οι πράσινοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και βρέθηκαν να προηγούνται από το 17ο λεπτό όταν από ωραία ενέργεια του Κουίνσι, ο οποίος απέφυγε υποδειγματικά τον Αβραάμ, έδωσε την ασίστ στο Ζέκα που ενώ τον πίεζε ο Τοροδίδης κατάφερε να κάνει το 0-1.




Ύστερα από αυτό ο Παναθηναϊκός δεν επαναπαύθηκε και λίγο έλειψε να κάνει το 0-2 στο 29’με πρωταγωνιστή το Λέτο αλλά το αριστερό δοκάρι του Μέγιερι του στέρησε το 11ο γκολ στο πρωτάθλημα. Όσο όμως πλησίαζε στο ημίχρονο τόσο έπεφτε και η δυναμική του Παναθηναϊκού και ανέβαινε αυτή του Ολυμπιακού με αποκορύφωνα ένα πολύ ωραίο σουτ του Φουστέρ στο 34’ το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Στην αρχή του 2ου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός συνέχισε να σφυροκοπάει την εστία του Παναθηναϊκού με τον τελευταίο να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του δευτέρου ημιχρόνου στο 48' από αδράνεια του Μαρίνου και λάθος στην τοποθέτηση του Σαριέγγι ο Τσιμπούρ μετά από σέντρα του Μιραλλάς κάνει το 1-1. 


Λίγα λεπτά πριν, στο 46’, ο Ορμπάιθ που αν και προσπάθησε δεν βοήθησε όσο έπρεπε τον Ολυμπιακό αντικαταστάθηκε από τον Γιέστε με τον τελευταίο να βρίσκει σταδιακά τα πατήματά του βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη των γηπεδούχων. Μετά το γκολ του Τσιμπούρ το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο με τους γηπεδούχους να επιτίθενται κατά κύματα και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αποκρούσουν τις επιθέσεις.

Στο 63’ έρχεται η ώρα των φιλοξενούμενων να κάνουν αλλαγή με τον Βύντρα να περνάει στο παιχνίδι αντί του Κλέιτον ο οποίος δεν έδειξε την απαραίτητη σκληράδα με αποτέλεσμα να χάνεται σε πολλές φάσεις. Λόγω της αλλαγής αυτής ο Μαρίνος πέρασε στην μεσαία γραμμή χωρίς βέβαια να μπορεί να εκμεταλλευτεί την διεισδυτικότητα του.

Στο 75’ έχουμε αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Μάρκο Πάντελιτς να παίρνει την θέση του τραυματία Μακούν, ο οποίος υπέστη μερική ρήξη μηνίσκου και θα μείνει περίπου 2 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Με την είσοδό του ο Πάντελιτς προσπάθησε να δώσει ώθηση στον επιθετικό τομέα του Ολυμπιακού αλλά απεδέχθη όχι και τόσο ουσιαστικός.


Στο 85’ από πλευράς γηπεδούχων ο  Φουστέρ δίνει την θέση του στον Αμπντόυν και από πλευρά Παναθηναϊκού ο Καραγκούνης περνάει την θέση του Μαρίνου. Πριν όμως περάσουν 10 λεπτά και συγκεκριμένα στο 90’+3’ ο Καραγκούνης τραυματίζεται στον προσαγωγό σε μία ανυπόστατη φάση με τον Μιραλλάς και αποχωρεί εμφανώς απογοητευμένος με τον Βίκτορ Βιτόλο να παίρνει την θέση του.

Το τέλος του αγώνα βρίσκει ικανοποιημένο τον Παναθηναϊκό ο οποίος κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στο +2 από τον δεύτερο και απογοητευμένο και συνάμα αρκετά άτυχο τον Ολυμπιακό όπως φαίνεται και από τις τελικές(22-6).



Συμπερασματικά ο Ολυμπιακός πόνταρε σε αντεπιθέσεις και σε στημένες φάσεις όμως οι εκτελέσεις του Χολέμπας ήταν κακές. Η απουσία του Ιμπαγάσα, ο οποίος κατά την διάρκεια της προπόνησης ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και αποχώρησε, καθώς και ο τραυματισμός του Μακούν δημιούργησαν ένα «κενό» στην μεσαία γραμμή των ερυθρολεύκων. Οι πράσινοι από την άλλη μπήκαν καλύτερα και ποιο δυναμικά στο ματς και μέχρι το 35 έδειξαν την εντυπωσιακή ανάπτυξη που έχουν στα τελευταία παιχνίδια. Μετά το 35 έπεσαν αγωνιστικά κάτι το οποίο κράτησε έως το τέλος του αγώνα όπου και προσπαθούσαν να κρατήσουν το 1-1, κάτι που τελικά το κατάφεραν.


Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα!

Οι καλύτεροι:
ΟΣΦΠ: Τζιμπούρ, Φουστέρ και Μιραλάς .
ΠΑΟ: Κουίνσι, Ζέκα, Καπίνο, Μαρίνος και Σιμάο.


Στατιστικά:
                            ΟΣΦΠ      ΠΑΟ
Τελικές                   22             6
Αποκρούσεις            2           12
Φάουλ                     12           20
Οφσάιντ                    4             2
Κόρνερ                    11            4
Λάθη                        62          67

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28' Φουστέρ, 52' Παπαδόπουλος, 81' Τζιμπούρ, 88' Μιραλάς
                      20' Μαρίνος , 33' Σπυρόπουλος, 71' Λέτο, 85' Κατσουράνης, 90' Καραγκούνης, 90' Καπίνο.


Οι ενδεκάδες των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ(46’ Γιέστε), Μακούν(75’ Πάντελιτς), Μοντέστο, Μιραλάς, Φουστέρ(85’ Αμπντούν), Τζεμπούρ 

Στον πάγκο: Κοστάντσο, Μαρκάνο, Μανιάτης, Μόνχε, Γιέστε, Αμπντούν, Πάντελιτς 



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσούαλδο Φερέιρα): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος(85’ Καραγκούνης)(90’+3’ Βιτόλο), Σιμάο, Κατσουράνης, Κουίνσι, Ζέκα, Λέτο, Κλέιτον(64’ Βύντρα). 

Στον πάγκο: Καρνέζης, Καντέ, Βιτόλο, Βύντρα, Καραγκούνης, Πετρόπουλος, Μαυρίας 







ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου) 
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας) 

ΓΗΠΕΔΟ: «Καραϊσκάκη» 









1 σχόλιο:

kirioulis είπε...

pame gera prwtathlima xana!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε τη γνώμη σας: